Bir bünyede kabızlık varsa, sindirim sistemi kötüdür demektir. Sindirim sistemi kötü ise sağlıklı bir hazım ve emilim yoktur.
Öyleyse insan kabız olmamak için tedbir almalı.
Kabız olmamanın;
- Birinci adımı, kan grubuna yani mizacına -insan zaman içinde, kendisine neyin yarayıp yaramadığını da tecrübe edebiliyor nitekim uygun yemek yemeyle başlar.
- İkinci adım, az yemektir.
- Üçüncü adım, iyi çiğneyerek mide ve bağırsakların işini en baştan kolaylaştırır.
- Dördüncü adım, yemeğin hemen öncesinde ve beraberinde ve yemek yedikten sonra en az iki saat geçmeden su içmemektir.
- Beşinci adım, karışık yani hazım süreleri farklı ve tabiatları birbirine uymayan gıdaları birlikte yememektir.
Yediklerimizi vaktinde atamazsak bu da sağlık açısından tehlike oluşturur. O yüzden eski tabipler "Yediklerinizi atmadan bir sonraki öğünü yemeyin." demişlerdir.
- Altıncı adım her gün düzenli ve yeterli miktarda yürümektir.
- Yedinci adım, büyük abdesti gelmeden ikinci bir yemek yememektir.
Evet, sıhhatli olmak isteyen büyük abdesti gelmeden yemek yememelidir. (Tabii karpuz, incir, greyfurt, üzüm gibi bağırsakları rahatlatıcı meyveler ve yeşil yapraklı sebzeler hariç. İnsan bunları her daim yiyebilir...)
Kabızlıktan kaynaklanan sindirim sıkıntıları için zaman zaman lavman yapılabilir, mizacınıza uygun doğal müshiller kullanabilirsiniz.
EmojilerEmojiler