23 Ekim 2016 Pazar

Etin zararları nasıl giderilir?



Eti yerken de bazı temel prensiplere dikkat ederek onun muhtemel zararlarını en hafife indirgeyebilirsiniz: İşte bu ilkelerden bazıları:

  • Bütün hayvanların genç, siyah ve yağlı olanları tercih edilmeli.
  • Omuz, sırt eti ile kemiğe karışmış et dana lezzetli, daha hafiftir.
  • Kırmızı hayvanların eti de siyah hayvanın eti gibi lezzetli olur.
  • Hayvanların daima sağ tarafındaki eti tercih etmekte yarar var. Çünkü hayvanlar genellikle sol yanları üzerine yatarlar. O yüzden de sol yanları sağ taraftaki etlerine göre daha serttir.
  • En iyi, en lezzetli ve en yararlı etler sırasıyla kuzu, oğlak ve buzağı etidir. Lezzet açısından kuzu ve oğlak, güç, kuvvet vermek açısından buzağı eti oğlak ve kuzudan evladır. Nitekim Hz. İbrahim, iki insan kılığında kendisini ziyarete gelen iki meleğe hemen bir buzağı kesip ikram etmişti.
  • Oğlak eti, kuzu etinden daha rahat hazmedilir. Bu açıdan A grupları illa da kırmızı et yemek isterlerse oğlak ve kuzu etini tercih etmeliler. Etler içerisinde, hazımdan sonra en az kalıntı bırakan oğlak etidir.
  • Etlerin kullanım zamanı da mühimdir.
Bizler etleri alıp buz dolaplarında donduruyor ve sonra kullanıyoruz. Oysa bir etin tüketilme zamanı, esasında kesildikten sonra en fazla üç gündür. Yararlı olan odur. Peygamber Efendimiz (sav) de önceleri, kurban etinin üç gün içinde tüketilmesini istemiştir fakat sonradan bu yasağı kaldırmıştır. Peygamber Efendimiz (sav) 'in şu hareketi bile hikmetlidir. Çünkü gerçek anlamda etten yararlanılmak isteniyorsa onu kesildikten üç gün içinde tüketmenin en sağlıklı tercih olduğunu işaret etmektedir.



EmojilerEmojiler