23 Ekim 2016 Pazar

Kola: Pankreasın Baş Düşmanı

Kola, içerdiği çok miktarda nişasta türevi ve aspartam türü tatlandırıcılar nedeniyle pankreas için ciddi tehdit unsurudur. Bir kutu kolada 35 kesme şeker miktarında tatlandırıcı bulunduğunu biliriz de yine de tüketmekten kendimizi alamayız. Bu tatlandırıcılar insülin salınımını doğrudan etkiledikleri için pankreasın kısa zamanda hastalanmasına ve insülin üretememesine yol açmaktadır. Denilebilir ki bugün çok yaygınlaşmaya başlamış diyabet hastalıklarının en birinci nedeni, çocukluktan itibaren içmeyi alışkanlık haline getirdiğimiz kolalar, GM'li portakalların suyu ve yapay tatlandırıcılar ihtiva eden benzer içeceklerdir.

Doğal maden suları, vücudun ihtiyacı olan bir takım mineralleri de ihtiva ettikleri için zaman zaman içilmesinde yarar vardır. Ancak su gibi tüketilmesi durumunda vücuda fayda değil zarar verir. Her şey gibi minarellerin gereğinden fazla alınması da bu bünyeyi olumsuz etkiler.


Bu ilk yazıdır


EmojilerEmojiler